opinion

Νομικές Γνωμοδοτήσεις, Εναρμονίσεις & Ανεξάρτητες Αρχές

Η αρμόζουσα τοποθέτηση σε νομικά ζητήματα και η παροχή μίας εξαιρετικά εξειδικευμένης, επίκαιρης και ασφαλούς νομικής συμβουλής που σας παρέχει το γραφείο μας σε πάσης φύσεως ζήτημα ή/και ερώτημα που αφορά τους τομείς που ασχολούμαστε είναι αποτέλεσμα αφενός μιας υφιστάμενης βαθιάς νομικής κατάρτισης και αφετέρου ουσιαστικής τριβής με τα πραγματικά επιχειρηματικά προβλήματα και δυσκολίες σε πρώτο χρόνο.

Αποτελούμε την πρώτη επιλογή συζήτησης και επικοινωνίας του ανακύψαντος επιχειρηματικού ζητήματος για τους  εντολείς μας και αυτό αποτελεί τιμή αλλά και αναγνώριση για εμάς. 

Ταυτόχρονα δε, αποτελεί και πρόκληση καθώς ο επιχειρηματικός τομέας καλείται πλέον να εναρμονιστεί σε ποικίλες Ευρωπαϊκές διατάξεις αναγκαστικού δικαίου. Διάγουμε την εποχή του ελέγχου και των ποικίλων πιστοποιήσεων και εναρμονίσεων. Φορείς και Αρχές έμμεσα αλλά επιτακτικά επιδρούν στην ελληνική επιχειρηματική αρένα καθώς έννοιες και ιδιότητες όπως:

  • Προσωπικά Δεδομένα,
  • Υπεύθυνος επεξεργασίας,
  • Υπεύθυνος  ασφαλείας,
  • Υπεύθυνος περιβαλλοντικής προστασίας,
  • Διαχείριση διαθεσίμων ανά ιδιοσυστασία (ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά – υγειονομικά – ευπαθή – επικίνδυνα προϊόντα),
  • Υπεύθυνος ρυθμιστής ενέργειας,
  • Πιστοποιήσεις και δηλώσεις περί ηλεκτρονικού εμπορίου και εφαρμογών (όροι χρήσης ιστοσελίδας – cookies),
  • Πιστοποιήσεις και συμμόρφωση του Ασφαλιστικού τομέα (Τράπεζα Ελλάδος – IDD – GDPR compliance)

και τόσες άλλες έννοιες είναι πλέον καθημερινό κομμάτι της επιχειρηματικότητας.

Άλλωστε, είναι κοινός τόπος πλέον το γεγονός ότι οι πλείστες ιδρυθείσες Ανεξάρτητες Αρχές έχουν απωλέσει τον διαφωτιστικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα τους και έχουν ενδυθεί τον ελεγκτικό, παρεμβατικό χαρακτήρα και κυρίως την δυνατότητα  πάταξης και επιβολής προστίμων μικρού ή και τεραστίου μεγέθους και κόστους.

Επομένως, ο ρόλος του δικηγορικού γραφείου μας σε τέτοιας φύσης ζητήματα είναι η παροχή ενημέρωσης και προστασίας της επιχείρησής σας όποτε χρειαστεί ενώπιον πάσης Αρχής με επιτυχή αποτελέσματα και εμπεριστατωμένη νομική εκπροσώπηση.  

Το γραφείο μας, κατόπιν πολλών συζητήσεων και προβληματισμών που έχει μοιραστεί με τους εντολείς μας έχει κατανοήσει πλήρως πόσο αγχολυτική και δημιουργική είναι η αίσθηση της εύρυθμης λειτουργίας της επιχειρηματικής προσπάθειας.

Ωστόσο, η εύρυθμη λειτουργία μίας επιχειρηματικής προσπάθειας πλέον και ολοένα και περισσότερο απαιτεί την σωστή οργάνωση, την επιμελή και προσεκτική διαχείριση και την αποτελεσματική  νομική κάλυψη και προστασία ώστε να μετουσιώνεται σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον του επιχειρείν.

Σχετικά άρθρα​

Αισχροκέρδεια Και Αθέμιτη Κερδοφορία
Αισχροκέρδεια και Αθέμιτη Κερδοφορία. Κερδοσκοπία. Ορισμός και νομοθεσία. Αρμόδιες Ελεγκτικές Αρχές. Έλεγχοι και κυρώσεις. Ύψος προστίμων
Διαβάστε το άρθρο ➝
Υπαναχώρηση Από Ασφαλιστική Σύμβαση
Υπαναχώρηση από ασφαλιστική σύμβαση (δικαίωμα ασφαλιστικής υπαναχώρησης). Νομοθεσία. Χρόνος και προθεσμία υπαναχώρησης. Διακοπή και ακύρωση.
Διαβάστε το άρθρο ➝
Προσωπικά Δεδομένα Σε Εμπορική Δίκη
Τα προσωπικά δεδομένα σε αστική / εμπορική δίκη. Πότε επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν δεδομένα τρίτων. Προϋποθέσεις και προστασία
Διαβάστε το άρθρο ➝
Φορολογικές Υποθέσεις Που Παραγράφονται 31/12/2023
Φορολογικές υποθέσεις οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους 2023 (1/1/2024). Η βασική πενταετής παραγραφή και οι εξαιρέσεις όπου εφαρμόζεται η δεκατής ή 15ετής παραγραφή
Διαβάστε το άρθρο ➝
O Κανονισμός Της ΕΕ Για Την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act)
O πρώτος Κανονισμός της ΕΕ για Την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act). Η επίτευξη συμφωνίας για ολοκληρωμένους κανόνες. Απαγορευμένες εφαρμογές AI και οι εξαιρέσεις. Υποχρεώσεις και προστατευτικά μέτρα. Τα επόμενα βήματα
Διαβάστε το άρθρο ➝
Κώδικας Δεοντολογίας Για Εκπτώσεις
Η νέα Νομοθεσία (35935/2023 Υπουργική Απόφαση) για τις εκπτώσεις και οι οδηγίες του Υπουργείου. Επεξηγήσεις, περιπτώσεις και παραδείγματα. Έλεγχος, καταγγελίες και κυρώσεις
Διαβάστε το άρθρο ➝