opinion

Νομικές Γνωμοδοτήσεις, Εναρμονίσεις & Ανεξάρτητες Αρχές

Η αρμόζουσα τοποθέτηση σε νομικά ζητήματα και η παροχή μίας εξαιρετικά εξειδικευμένης, επίκαιρης και ασφαλούς νομικής συμβουλής που σας παρέχει το γραφείο μας σε πάσης φύσεως ζήτημα ή/και ερώτημα που αφορά τους τομείς που ασχολούμαστε είναι αποτέλεσμα αφενός μιας υφιστάμενης βαθιάς νομικής κατάρτισης και αφετέρου ουσιαστικής τριβής με τα πραγματικά επιχειρηματικά προβλήματα και δυσκολίες σε πρώτο χρόνο.

Αποτελούμε την πρώτη επιλογή συζήτησης και επικοινωνίας του ανακύψαντος επιχειρηματικού ζητήματος για τους  εντολείς μας και αυτό αποτελεί τιμή αλλά και αναγνώριση για εμάς. 

Ταυτόχρονα δε, αποτελεί και πρόκληση καθώς ο επιχειρηματικός τομέας καλείται πλέον να εναρμονιστεί σε ποικίλες Ευρωπαϊκές διατάξεις αναγκαστικού δικαίου. Διάγουμε την εποχή του ελέγχου και των ποικίλων πιστοποιήσεων και εναρμονίσεων. Φορείς και Αρχές έμμεσα αλλά επιτακτικά επιδρούν στην ελληνική επιχειρηματική αρένα καθώς έννοιες και ιδιότητες όπως:

  • Προσωπικά Δεδομένα,
  • Υπεύθυνος επεξεργασίας,
  • Υπεύθυνος  ασφαλείας,
  • Υπεύθυνος περιβαλλοντικής προστασίας,
  • Διαχείριση διαθεσίμων ανά ιδιοσυστασία (ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά – υγειονομικά – ευπαθή – επικίνδυνα προϊόντα),
  • Υπεύθυνος ρυθμιστής ενέργειας,
  • Πιστοποιήσεις και δηλώσεις περί ηλεκτρονικού εμπορίου και εφαρμογών (όροι χρήσης ιστοσελίδας – cookies),
  • Πιστοποιήσεις και συμμόρφωση του Ασφαλιστικού τομέα (Τράπεζα Ελλάδος – IDD – GDPR compliance)

και τόσες άλλες έννοιες είναι πλέον καθημερινό κομμάτι της επιχειρηματικότητας.

Άλλωστε, είναι κοινός τόπος πλέον το γεγονός ότι οι πλείστες ιδρυθείσες Ανεξάρτητες Αρχές έχουν απωλέσει τον διαφωτιστικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα τους και έχουν ενδυθεί τον ελεγκτικό, παρεμβατικό χαρακτήρα και κυρίως την δυνατότητα  πάταξης και επιβολής προστίμων μικρού ή και τεραστίου μεγέθους και κόστους.

Επομένως, ο ρόλος του δικηγορικού γραφείου μας σε τέτοιας φύσης ζητήματα είναι η παροχή ενημέρωσης και προστασίας της επιχείρησής σας όποτε χρειαστεί ενώπιον πάσης Αρχής με επιτυχή αποτελέσματα και εμπεριστατωμένη νομική εκπροσώπηση.  

Το γραφείο μας, κατόπιν πολλών συζητήσεων και προβληματισμών που έχει μοιραστεί με τους εντολείς μας έχει κατανοήσει πλήρως πόσο αγχολυτική και δημιουργική είναι η αίσθηση της εύρυθμης λειτουργίας της επιχειρηματικής προσπάθειας.

Ωστόσο, η εύρυθμη λειτουργία μίας επιχειρηματικής προσπάθειας πλέον και ολοένα και περισσότερο απαιτεί την σωστή οργάνωση, την επιμελή και προσεκτική διαχείριση και την αποτελεσματική  νομική κάλυψη και προστασία ώστε να μετουσιώνεται σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον του επιχειρείν.

Σχετικά άρθρα​

Αγωγή Αποζημίωσης Από Ακάλυπτη Επιταγή
Αποζημίωση Από Ακάλυπτη Επιταγή. Το Νομικό Πλαίσιο του Ν. 5960/1933 και του ΑΚ. Συρροή αξιώσεων και νομική αντιμετώπιση. Νομολογία
Διαβάστε το άρθρο ➝
Η Ευθύνη Του Λογιστή Απέναντι Στον Εντολέα Του Και Το Δημόσιο
Η Ευθύνη του Λογιστή & Φοροτεχνικού έναντι του πελάτη και του Δημόσιου. Συμβατική και Αδικοπρακτική Ευθύνη. Νομοθεσία και Νομολογία
Διαβάστε το άρθρο ➝
Τραυματισμός Πελάτη Εντός Καταστήματος – Ευθύνη Επιχείρησης
Τραυματισμός πελάτη καταστήματος από πτώση, συνεπεία ολισθηρότητας του δαπέδου. Ευθύνη προστηθέντος υπαλλήλου και προστήσαντος ιδιοκτήτη επιχείρησης. Προϋποθέσεις
Διαβάστε το άρθρο ➝
Αποδεικτική Ισχύς Ηλεκτρονικών Εγγράφων: Email & SMS
Ηλεκτρονικό έγγραφο (Email & SMS) ως μέσο απόδειξης. Προϋποθέσεις και τρόπος προσκόμισης στο δικαστήριο. Η δυνατότητα έκδοσης διαταγής πληρωμής.
Διαβάστε το άρθρο ➝
Ν. 4738/2020
Η Πτώχευση Μικρού Αντικειμένου Σύμφωνα Με Το Ν. 4738/2020
Με τις διατάξεις του Ν. 4738/2020 προβλέφθηκε η ρύθμιση για την πτώχευση μικρού αντικειμένου, στην έννοια των οποίων υπάγονται οι περιπτώσεις που ο οφειλέτης ικανοποιεί
Διαβάστε το άρθρο ➝
Η Παραγραφή Εν Επιδικία
Η παραγραφή εν επιδικία. Πότε ξεκινά ο χρόνος παραγραφής και πότε διακόπτεται. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο
Διαβάστε το άρθρο ➝